Veelgestelde vragen

Wat is een Ecohuisje?

Een Ecohuisje is een duurzaam vakantiehuisje. Op Ecohuisje tonen wij daarom ook alleen duurzame vakantiehuizen, oftewel vakantiehuizen die zoveel mogelijk rekening houden met de natuur.

Waarom plaatsen jullie alleen duurzame vakantiewoningen op Ecohuisje?

Ons doel is om een positieve bijdrage te leveren aan het behoud van onze planeet. Door alleen duurzame huisjes aan te bieden hopen wij zoveel mogelijk vakantiegangers bewust te maken van de grote verscheidenheid aan leuke duurzame huisjes die in Nederland te vinden zijn. En bovendien staan onze duurzame vakantiewoningen midden in de natuur. Wie wil dat nou niet?

Hoe wordt bepaald of een vakantiehuisje duurzaam is?

Wij kijken goed of een vakantiehuisje voldoet aan een aantal eigenschappen. Is het huisje bijvoorbeeld energieneutraal? Of is het gebouwd met gerecyclede materialen? Wordt er afval gescheiden? Hoe duurzaam een huisje is, drukken wij uit in de ecoscore: hoe hoger deze score, hoe kleiner de ecologische voetafdruk op onze planeet

Gaan duurzaamheid en luxe wel samen?

Jazeker! Op Ecohuisje vind je meerdere design huisjes die met de nieuwste duurzame technieken zijn gebouwd of verbouwd. Een warmtepomp kan een ruime villa heel efficiënt verwarmen. En door het plaatsen van zonnepanelen, goede isolatie en zuinige apparaten kan een villa alsnog energieneutraal zijn.

Wat is het voordeel van zoeken via jullie website?

Wij helpen jou door een selectie te maken van de meest gave, unieke en bijzondere duurzame vakantiewoningen. Door samen te werken met verschillende aanbieders vind je bij ons de beste selectie wat jou een hoop zoekwerk bespaart.

Kan ik direct bij jullie mijn duurzame vakantiewoning boeken?

Nee, dit kan (nog!) niet. Ecohuisje is een plek waar wij je graag inspireren en helpen bij het vinden van jouw volgende duurzame overnachting. We geven je informatie en tips en je kunt met behulp van de zoekfunctie zelf op zoek gaan naar een duurzaam vakantiehuis. Heb je jouw ideale Ecohuisje gevonden? Dan sturen we je rechtstreeks door naar de aanbieder van het vakantiehuis en kun je daar eenvoudig online je boeking maken. De bevestiging van je boeking en de verdere afhandeling loopt ook via de aanbieder.

Kan mijn eigen duurzame vakantiehuisje worden toegevoegd aan Ecohuisje?

Ben jij zelf eigenaar van een duurzaam vakantiehuisje en wil je jouw plekje graag toevoegen aan Ecohuisje, laat het ons dan weten via dit contactformulier, en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op.

Ik heb geboekt, maar ik wil iets vragen, wijzigen of annuleren

Neem hiervoor direct contact op met de partij waar je de boeking hebt gemaakt.

Ik heb een tip, opmerking of vraag

Altijd welkom. Gebruik het contactformulier om ons een bericht te sturen en we zullen zo spoedig mogelijk reageren.