Duurzaam overnachten in een Glamping Tent

Duurzaam overnachten in een Glamping Tent

Hou je van kamperen maar slaap je niet graag op een dun matrasje? Wil je wel het avontuur, maar graag ook een zacht gekookt eitje in de ochtend? En de wc-rol onder de arm is echt van de 20e eeuw? Dan ben jij een echte glampeerder. Glamping brengt alle het mooie samen. Je ervaart al het mooie van het echte kamperen, zonder dat je hoeft te lijden onder de nadelen van een natte slaapzak, een vies toilet of een lauwe soep.

De duurzame accommodaties die wij op Ecohuisje aanbieden zijn stuk voor stuk unieke plekjes. Je slaapt vaak in een grote tent die comfortabel is ingericht en van alle gemakken zijn voorzien. Er is vaak een eigen sanitaire voorziening aanwezig, of er is een schone sanitaire ruimte vlak naast de tent. Omdat niemand een pijnlijke rug wil hebben, slaap je altijd op een goed bed en om het helemaal compleet te maken bieden veel locaties ook een ontbijtservice.

Kamperen is één van de duurzaamste manieren om jouw vakantie door te brengen. De tenten zijn weliswaar comfortabel ingericht, maar in vergelijking met een stenen of houten huisje is jouw ecologische voetafdruk zeer klein. In de wintermaanden verbruik je uiteraard energie om de tent op een comfortabele temperatuur te krijgen, maar dat valt in het niet als je weet hoeveel CO2 uitstoot wordt bespaard door een huisje te verruilen voor een tent. Wist je dat de betonproductie voor 8% van de wereldwijde CO2 uitstoot zorgt? Daarom mag je deze glamping tenten absoluut duurzame vakantiewoning noemen.