Over Ecohuisje

Hoi. Wij zijn Ecohuisje, een platform waar je duurzame vakantiehuizen kunt vinden. Wij geven je tips & inspiratie om jouw vakantie in Nederland - én daarbuiten - op een ecovriendelijke manier door te brengen.

Ben jij op zoek naar een duurzame overnachting? Een vakantiehuisje waarmee je niet alleen geniet van de natuur, maar ook op een positieve manier bijdraagt aan het behoud van de natuur? Dan zit je goed op Ecohuisje! Wij tonen alleen maar vakantiehuisjes die duurzaam zijn. Huisjes waar jij met een fijn gevoel je vakantie kunt doorbrengen, omdat er tijdens de bouw, bij de inrichting en in het dagelijkse gebruik is nagedacht over de sparing van het milieu. Wist je overigens dat je hiervoor echt niet hoeft in te leveren op comfort en kwaliteit? Sterker nog: veel ecohuisjes zijn bijzonder luxe!

Duurzaam overnachten kan in tal van ecohuisjes: aan de kust, in het bos of aan het water. Van een eenvoudige trekkershut tot een stijlvolle design lodge: laat je inspireren & vind jouw ideale duurzame vakantiehuis op Ecohuisje! 

Natuurliefhebbers

Ecohuisje is opgericht door Jorrit Hendriks en Laurens Taekema, twee avonturiers en liefhebbers van natuur. Jorrit en Laurens trekken er graag op uit om de omgeving op een actieve manier te ontdekken, maar doen dit het liefst zo verantwoord mogelijk. "We proberen altijd onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken."

"Toen we voor een nieuw avontuur op zoek waren naar een duurzaam verblijf, bleek het lastig om deze te vinden. Toen zijn we Ecohuisje begonnen met als doel om te inspireren en helpen bij het vinden van duurzame overnachtingsmogelijkheden. Duurzame vakantiehuizen waar je blij van wordt!"

Laurens & Jorrit - Ecohuisje

Meer weten?

Wil je meer informatie over Ecohuisje of ben je benieuwd wat een vakantiehuis duurzaam maakt? Lees onze veelgestelde vragen. Voor overige vragen of tips kun je ons een bericht sturen via het contactformulier.